Kalau Trader Forex Profit, Siapa yang Rugi? - Artikel Forex

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

51. Pengalaman Buruk Trading Forex (loss/ rugi 200jt!? !@#!$%#) RUGI 400JT DI TRADING FOREX ?! HIDUP BERANTAKAN KARENA FOREX TRADING - FOREX indonesia Rugi di FOREX & crypto, Kisah ET Tech Mengenal SAHAM - Bisnis Investasi / Trading Porto Untung Besar Cara Simple Untung Forex.wmv TUTORIAL LABA-RUGI DI MICROSOFT EXCEL Strategi Untung di Forex (Tools & Timeframe) - YouTube Cara bermain Forex Agar Untung Terus - YouTube

Resiko trading forex bersumber dari 4 hal, yaitu volatilitas, leverage, broker, dan psikologis. Apabila mampu mengendalikan, maka teratasilah kemungkinan rugi karena forex. Apr. 2. Untung Rugi Di Forex Forex adalah salah sebuah pasaran kewangan termuda dan telah mendapat tempat sejak 1970s. Disebabkan oleh isipadu pasaran wang, forex adalah pasaran yang berkembang paling dinamik. Pusingan harian forex mencapai 4 trilion USD, iaitu 30 kali lebih daripada isipadu am keseluruhan pasaran tukaran di AS. Seperti pasaran lain, peniaga-peniaga ... “Dapat untung di forex? Mimpi kali…, buang duit ke kali iya…” “Saya sudah habis banyak, tetep aja nggak menang-menang!” “Forex? Cuma nguntungin broker-nya doang! Seringnya sih kita yang rugi, tapi broker yang tetap untung! Broker nggak mau rugi! Kasih kek komisinya separuh ke kita yang lagi kalah…!” Pasar valuta asing terkenal dengan besarnya peluang untuk menghasilkan uang. Namun walaupun begitu, 95% trader forex rugi. Apakah penyebabnya? Setiap harinya, tidak kurang dari US$5 triliun transaksi terjadi di pasar keuangan terbesar di dunia tersebut. Berdasarkan data Bloomberg pada tahun 2014, sebanyak 68% trader forex mengalami kerugian. Mitos Rasio Untung/Rugi yang Beredar. Mitos Rasio Untung/Rugi yang Beredar. Ketika trading di pasar forex atau pasar lain, kita sering diberi tahu tentang strategi pengelolaan uang bersama yang mengharuskan laba rata-rata lebih dari kerugian rata-rata per perdagangan. Mudah untuk mengasumsikan bahwa nasihat umum seperti itu pasti benar. Salah satu resep yang direkomendasikan dalam cara trading forex yang simple tapi untung adalah pengaplikasian risk/reward ratio lebih dari 1:1. Di sini, Anda bisa memanfaatkan kegunaan stop loss dan take profit. Stop loss ditentukan berdasarkan batas toleransi risiko Anda, sementara take profit dihitung dari skala rasio. Umpamanya, Anda ... sepertinya masih banyak yang bingung dengan darimana profit kita dibayarkan, dan kemana uang kita jika mengalami loss. perlu diketahui bahwa dinamika naik turun market disebabkan oleh aktivitas buyer dan seller. dimana ketika market naik, maka buyer lah yang akan untung sedangkan seller jelas merugi. jadi di saat yang bersamaan ada dua pihak yang untung dan rugi. profit yang kita terima jika ... Ia mempunyai pengalaman di dunia trading forex sejak tahun Volume trading sebanyak ,81 juta lot saham. Begitu para pedagang di Eropa masuk, aktivitas mulai bergerak saat mereka mulai mengisi pesanan pelanggan dan joki untuk posisi. Kelompok ini juga mencakup pasangan mata uang berikut: Proses penyetoran dan penarikan dana yang mudah dan tanpa biaya. Sunday, 1 January 2017. Untung Rugi Di Forex

[index] [17450] [16574] [17790] [26103] [16584] [12597] [18676] [22795] [17049] [16552]

51. Pengalaman Buruk Trading Forex (loss/ rugi 200jt!? [email protected]#!$%#)

Berita Baik Kepada anda yang masih tercari-cari teknik berdagang forex yang sesuai.. Dapatkan teknik Berdagang Forex Professional & Pelajari cara saya menggandakan 57$ kepada 246$ dalam masa 3 ... Segera buka akun mulai dari 100$ atau virtual akun di : octa.id klik : http://googl.my.id/openocta Vlog 1 : https://youtu.be/XxmozYWU1g0 Vlog 2 : https://you... rugi 400jt di trading forex ?! hidup berantakan karena forex trading - forex indonesia #tradingforex #bisnis #strategiforex #trading #rugiforex #trader #fore... Bagaimana rasanya loss/ rugi di forex? Tentu lebih sakit daripada diputus sama pacar, namun bila sudah masuk Rp200jt kerugiannya? Simak episode kali ini tim https://1click.trade punya pengalaman ... Video cara bermain forex dengan mudah agar mendapatkan profit yang besar dengan metode tertentu https://youtu.be/BTTyOL7uzz0 Panduan Saham Penting: RTI Dasar - https://youtu.be/DoWUAs4lvUw RTI Lengkap - https://youtu.be/vGPUs5wvEH0 Aplikasi Investing - https://youtu.be/0KscG77Wy1Q ... RUMUS EXCEL VLOOKUP: CARA MENGATASI KESALAHAN #REF #VALUE #NAME PADA FUNGSI VLOOKUP (LATIHAN SOAL) - Duration: 5:20. Gelar Gunadi Putra 73,522 views

http://binary-optiontrade.rasbasu.gq